برگزاری همایش فرهنگسازی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سیستان و بلوچستان در شهرستان سیب و سوران
همایش فرهنگسازی و اطلاع رسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی سیستان و بلوچستان در شهرستان سیب و سوران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، همایش فرهنگسازی و اطلاع رسانی طرح احیاء و تعادلبخشی منابع آب زیرزمینی استان به همت جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان مشاور این طرح 17 دیماه در محل سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان سیب و سوران با حضور مدیران استانی، شهرستانی و بهره برداران چاههای کشاورزی برگزار شد.
رییس جهاد دانشگاهی و مسؤول کارگروه فرهنگی کمیته صیانت از منابع آب سیستان و بلوچستان در این همایش ضمن تسلیت شهادت سردار رشید اسلام سپهبد سلیمانی اظهار داشت : اهمیت آب بگونهایست که در قرآن کریم و آیات و روایات فراوان به آن اشاره شده و خداوند در قرآن میفرماید « و جعلنا من الماء کل شی حی » هر چیز زنده ای را از آب قرار داریم.
دکتر تاجری ادامه داد: یکی از راههای توسعه کشور و حرکت آن به سوی تمدن و رفاه عمومی ، استفاه بهینه و کأرامد از منابع طبیعی و خدادادی است و اگر کشوری بخواهد با کاروان تمدن و توسعه علمی حرکت کند ناچار است از منابع طبیعی خود استفاده مطلوب را ببرد.
وی افزود: یکی از منابع مهم و حیاتی که در زندگی روزمره انسانها و تداوم تولید نقش فوق العاده ای دارد منابع ابی است و اگر از این ماده حیاتی که خداوند به صورت مجانی و احیانا بدون هزینه در اختیار انسانها قرار داده است استفاده مطلوب شود بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
مسؤول کارگروه فرهنگی کمیته صیانت از منابع آب سیستان و بلوچستان ضمن تبیین طرح تعادل بخشی به روش شناسی بحث پرداخت و راهبردها و اهداف غائی طرح را تشریح کرد.
فرماندار سیب سوران نیز در این همایش ضمن عرض تسلیت شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی ، دغدغه کمبود منابع آب زیرزمینی و ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی را حائز اهمیت شمرد.
مجیب حسنی در ادامه به سد بزرگ ماشکید که تاکنون بلااستفاده مانده اشاره کرد و گفت: من و تمامی مسئولان زیربط شهرستان بطور جدی و شبانه روز پیگیر اجرای این پروژه بده و هستیم.
وی اظهار کرد: در راستای اجرای طرح آبخوانداری توسط مرکز تحقیقات کشاورزی بلوچستان با توجه به دغدغه های مردم در اجرای این طرح، میطلبد که مطالعات پژوهشی و برنامه های مطالعاتی دقیق و مطلوب در راستای رفع نواقص و کمک به بخش کشاورزی در دستور کار قرار گیرد.
وی ابراز نارضایتی از مصرف نادرست منابع اندک آب و عدم استقبال بهره برداران از طرح های کشاورزی ، به مواردی از قبیل لزوم استقبال از طرح ها و کشت های گلخانه ای باتوجه به روند مطلوب کشت های گلخانه ای در شهرستان، همکاری جهاددانشگاهی و آب منطقه ای جهت انجام برنامه ریزی مناسب در راستای بهره برداری مطلوب از منابع آبی، نصب کنتور هوشمند در چاه های کشاورزی در راستای کنترل و مدیریت برداشت غیرمجاز و پیگیری حق آبه مصرف آب شرب برای حوزه روستایی اشاره کرد.
در ادامه این همایش مهندس بندانی رییس گروه تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان مباحث و موارد مختلف آب های زیرزمینی استان و شهرستان را برای حاضرین تشریح نمود.
دکتر پیری عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت ایرانشهر نیز به عنوان مدرس در این همایش حضور داشت که در قالب کارگاه مطالب آموزشی مورد نیاز مبحث آب را برای حاضر بیان کرد.
در پایان این همایش از 3 بهره بردار نمونه شهرستان سیب و سوران تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
نظر شما :