ارزیابی مدیران سیستانوبلوچستان به همت جهاددانشگاهی
ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران دستگاههای اجرایی استان سیستان و بلوچستان توسط ارزیابان حرفهای کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاددانشگاهی در جهاددانشگاهی استان انجام شد.
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی سیستان و بلوچستان، ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران دستگاه های اجرایی استان سیستان و بلوچستان توسط ارزیابان حرفه ای کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاددانشگاهی در جهاددانشگاهی این استان برگزار گردید.
سیدرفیع موسوی، عضو کانون ارزیابی و توسعه شایستگی جهاددانشگاهی با اشاره به اهمیت و ضرورت شایسته سالاری در سازمان ها، به ویژه در دستگاه های اجرایی بخش عمومی و دولتی، اظهار داشت: توجه به اهمیت جایگاه مدیریتی، بدیهی به نظر می رسد که سازمان ها نگاه ویژه تری را به سمت های مدیریتی داشته باشند و با وسواس بیشتری به انتخاب و پرورش مدیران آینده خود بپردازند.
وی افزود: با توجه به توسعه روششناسیهای علمی در حوزه منابع انسانی و مطرح شدن نظریه شایستگی در ادبیات تخصصی، امروزه جهت گیری اصلی سازمان های پیشرو، طراحی تمامی فرایندهای منابع انسانی بر مبنای شایستگی میباشد لذا امروزه ابزارها و روش شناسی های سنجشی و پرورشی نیز با رویکرد شایستگی محور طراحی و پیاده سازی می گردند.
دکتر موسوی افزود: سرمایه انسانی هر سازمان ارزشمندترین سرمایه آن محسوب می شود در این بین مدیران سازمان از جایگاه ویژه ای برخوردار می باشند چراکه قدرت بهره برداری از منابع مالی و غیرمالی سازمان در اختیار آن ها قرار گرفته به نحوی که با تصمیم گیری های آنها به صورت مستقیم در بهرهوری و توسعه سازمان تغییرات رخ می دهند.
وی اضافه کرد: به همین دلیل دامنه تاثیرگذاری مدیران در مقایسه با کارکنان شاغل در سمت های کارشناسی بسیار گسترده و قابل توجه می باشد.
وی بیان داشت: در میان روشهای ارزیابی و توسعه که انحصارا برای انتخاب و پرورش مدیران به کار گرفته می شود، مراکز ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران از قابل اطمینان ترین ابزارها محسوب می شود تا جایی که بر اساس نتایج برخی پژوهش ها اعتبار این ابزار، بالاترین میزان اعتبار را در مقایسه با سایر ابزارهای ارزیابی دارا می باشد.
وی یادآور شد: کانون ارزیابی و توسعه شایستگی دلالتی بر یک مکان فیزیکی یا جغرافیایی خاصی ندارد، بلکه همانطور که اشاره شد یک روش یا فرایند ارزیابی جهت شایستگیهای مدیران توسط ارزیابان حرفه ای با استفاده از تمرینهای شبیه سازی شده و در واقع در روزهای برگزاری کانون تعدادی ارزیاب حرفه ای با بهره گیری از تمرین ها و تکنیک هایی در تلاش اند به عملکرد رفتار، واکنش ارزیابی شونده ها و به قابلیت ها و شایستگی های عمومی و مدیریتی امتیازهایی را اختصاص دهند تا بتوانند سطح افراد را با توجه به شایستگی ها و قابلیتها و توانمندی های فرد را مورد ارزیابی قرار دهند.
دکتر موسوی گفت: جهاددانشگاهی با توجه به پیشینه تخصصی و درخشان خود در حوزه های پژوهشی و آموزشی و داشتن بزرگترین شبکه آموزشی کوتاه مدت تخصصی کشور همچنین بهرهگیری از متخصصین مستعد و باتجربه در حوزه های روانشناسی صنعتی سازمانی، مدیریت منابع انسانی، مدیریت استراتژیک و روانسنجی و با اخذ مجوز های لازم از سازمان اداری و استخدامی کشور اقدام به طراحی و اجرای کانون های ارزیابی و توسعه در سطح کشور و در دستگاه های مختلف اجرایی و صنایع مختلف تولیدی و خدماتی نموده است.
وی همچنین خاطر نشان کرد: یکی از عوامل کلیدی در موفقیت کانون های ارزیابی، برنامهریزی و مدیریت اجرای کانون میباشد که شاید توسط بیشتر مجریان مورد غفلت قرار گیرد و در واقع چینش مراحل و تمرین های مرکز ارزیابی به دلیل فشردگی بالا و محدودیت زمانی عامل بسیار مهمی محسوب می گردد و با این حال تدوین برنامه زمانی کانون ارزیابی می بایست با اطلاع از محتوای تمرینها، زمان مورد نیاز، میزان بار شناختی هر تمرین، برآورد خستگی ذهنی شرکت کنندگان و اعمال تنوع صورت پذیرد.
وی تصریح کرد: لذا برای آرامش بیشتر ارزیابی شوندگان در این روزهای سخت کرونایی و پیشگیری از عوارض خستگی از سفر و استرس ناشی از تجربه حضور در محیط های خارج از استان اجرای کانون ارزیابی و توسعه مدیران را در استان محل سکونت مدیران برنامه ریزی و اجرا مینماییم.
موسوی ادامه داد: یکی از اساسیترین و مهمترین چالشهای پیش روی سازمان ها افزایش نیاز سازمان ها به مدیران توانمندتر, مستعدتر، ماهرتر و شایسته تر ، خلاق و نوآور برای عبور از شرایط دشوار فردا است و برای همین منظور با همکاری و مشارکت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان سیستان و بلوچستان با بررسی و برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی و با نگاه به آینده قریب به ۴۰ نفر از مدیران توانمند ادارات کل استان را به کانون ارزیابی معرفی نموده تا در کانون ارزیابی و توسعه با استفاده از آزمونها و تکنیک های مختلف، شایستگیها، قابلیت ها و توانمندی های افراد مورد بررسی قرار گیرد.
دکتر تاجری رییس جهاددانشگاهی استان سیستان و بلوچستان در این خصوص گفت: شایستگی ها مجموعه توانایی ها و ظرفیت هایی هستند که شخص را قادر می سازد تا در چارچوب محدودیت های درون و برون سازمانی در ایفای نقش و وظایف کاری خود عملکرد مطلوب داشته باشند به علاوه انکه تضمین کننده موفقیت سازمانی نیز هستند. شایسته سالاری یکی از ارکان توسعه پایدار در کشورهای مختلف است که به همین منظور مکانیزم های مختلف در کشورهای توسعه یافته مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی افزود: طی دهههای اخیر، تغییرات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فناوری، تاثیرات شگرفی بر سازمانها داشته است. این تغییرات، همراه با افزایش رقابت جهانی، سازمانها را به بازاندیشی در شیوههای انجام کار خود واداشته و باعث شده تا فعالیتهای خود را مجدداً سازماندهی کنند و سرمایه انسانی در مرکز و قلب سازمانها، نقشی حیاتی و تعیین کننده را در فعالیتهای سازمانها بر عهده دارند و مهمترین مزیت رقابتی در سازمانها شمرده میشوند از اینرو شناسایی و ارتقاء مهارت، دانش، توانایی و در یک کلام، شایستگیهای کارکنان و مدیران برای موفقیت یک سازمان، امری ضروری و اجتنابناپذیر است.
دکتر تاجری ادامه داد: کانون ارزیابی و توسعه شایستگی یکی از کارآمدترین روش ها برای احراز شایستگی کارکنان و مدیران است که در سال های اخیر برای سنجش شایستگی مدیران دولتی مورد استفاده قرار می گیرد از این رو کانون ارزیابی و توسعه شایستگی مدیران جهاددانشگاهی کشوربا بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی، پژوهشی و روشهای پیشرفته مدیریت منابع انسانی و همچنین توسعه فناوریهای نوین سازگار با نظام منابع انسانی یکی از مراکز عهدهدار ارزیابی مناسب شایستگی سرمایه انسانی سازمانها و دستگاههای اجرایی کشور می باشد که با رعایت پروتکل های بهداشتی مصوب ستاد ملی مبارزه با کرونا با حضور ارزیابان حرفه ای و صاحب صلاحیت جهاددانشگاهی مبادرت به ارزیابی مدیران استان نمود.
نظر شما :