با هدف توسعه گیاهان دارویی تفاهم نامه همکاری بین سازمان جهادکشاورزی و جهاددانشگاهی به امضا رسید

۰۴ آذر ۱۴۰۱ | ۰۸:۰۴ کد : ۵۰۹۶۹ پژوهش و فناوری
با حضور مدرس خیابانی استاندار سیستان و بلوچستان و «مسلمی نائینی» رئیس جهاد دانشگاهی تفاهم نامه مشترک همکاری جهاد دانشگاهی و جهاد کشاورزی در زمینه گیاهان دارویی به امضا رسید.
با هدف توسعه گیاهان دارویی تفاهم نامه همکاری بین سازمان جهادکشاورزی و جهاددانشگاهی به امضا رسید

به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی واحد سیستان و بلوچستان، در این مراسم رئیس جهاد دانشگاهی کشور ضمن تبریک ایام هفته بسیج بیان کرد: استان سیستان و بلوچستان در زمینه های مختلف دارای شاخص ها و پتانسیل های منحصر بفردی است.
مسلمی نائینی در ادامه گفت: سیستان و بلوچستان در زمینه فعالیت دانشگاهی و داشتن مراکز آموزشی علمی از استان های تراز اول کشور محسوب می شود که وجود این مراکز خود می تواند پشتوانه علمی قوی برای انجام کارهای تحقیقاتی و کاربردی جهاد دانشگاهی در استان باشد.
رئیس جهاد دانشگاهی اظهار کرد: ظرفیت های سیستان و بلوچستان در زمینه های انرژی های نو همچون باد، خورشید و آب می تواند این فرصت را برای جهاد دانشگاهی به وجود بیاورد برای ارائه خدمات علمی و پژوهشی در استان که باید با کمک دانشگاه و دیگر دستگاه ها ارائه داد.
وی تصریح کرد: این آمادگی در جهاد دانشگاهی است که سرمایه گذاری در خصوص گیاهان دارویی، اصلاح نژاد دام همچون گاو اصیل سیستانی و مرغ بومی انجام دهد.
رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: ظرفیت های جهاد دانشگاهی در بحث علمی، دانش بنیان، پژوهش می تواند به کمک توسعه استان در بخش های ذکر شده بیاید.
مسلمی نائینی گفت: در تفاهم نامه همکاری جهاد دانشگاهی و جهاد کشاورزی در خصوص توسعه و فراوری گیاهان دارویی این آمادگی را داریم تا صنعت کشت گیاهان دارویی و کمک به بومیان منطقه جهت فروش و فراوری این محصول در استان حمایت کنیم.
همچنین در این جلسه استاندار سیستان و بلوچستان نیز 6 شاخص برای فعایت جهاد دانشگاهی در استان، گیاهان دارویی، گاو اصیل سیستانی، مشاغل خانگی، ایده های نو و فناور، مباحث آموزشی و دانشگاهی و تولید دانش به محصول را اولویت کاری این نهاد در استان ذکر کرد.
مدرس خیابانی گفت: خوشنامی جهاد دانشگاهی در انجام فعالیت های مختلف این نهاد را در کشور به عنوان یک برند و نهاد موفق تبدیل کرده است.
وی اظهار کرد: ما باید خودباوری که در جهاد دانشگاهی در زمینه چرخه تولید دانش و خلاقیت و نوآوری است به تولید ثروت و اقتصاد تبدیل کنیم و از این ظرفیت برای توسعه استان استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: جهاد دانشگاهی برای انجام فعالیت های علمی ، آموزشی، پژوهشی و تحقیقاتی خود باید در استان دارای پایگاه دائم شود و دستگاه های مرتبط همچون دانشگاه، اداره راه و شهرسازی و سازمان برنامه ریزی از این نهاد حمایت جدی داشته باشند.
استاندار گفت:اعتماد به نفس و خودباوری در استان در خصوص تولیدات فناور باید انجام شود که جهاد دانشگاهی در این زمینه می تواند به کمک ما در استان بیاید.
مدرس خیابانی خاطرنشان کرد: اعتقاد بر این است مطالعاتی که تا کنون در استان انجام شده باید تبدیل به محصول شود، از این پس کار مطالعاتی بر عهده دانشگاه ها و تولید محصول بر عهده بخش خصوصی و دولت است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان نیز در این جلسه سطح زیر کشت گیاهان دارویی استان را ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار و با تولید بالغ بر ۲۰ هزار تن ذکر کرد و افزود: سیستان و بلوچستان دارای افزون بر ۲۰۰ گونه گیاهی زراعی، باغی، جنگلی ومرتعی است
حسینی تصریح کرد: درقالب این برنامه ۵ ساله توسعه کشت گیاهان دارویی که با هدف افزایش سطح زیر کشت و شکل گیری صنعت و بازرگانی گیاهان دارویی، ارتقای سطح درآمد کشاورزان و ایجاد زمینه های جدید اشتغال زایی و حفظ ذخایر توارثی و اهلی سازی گیاهان دارویی در سازمان جهاد کشاورزی دنبال می‌شود، ۶۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی سیستان وبلوچستان افزایش خواهد یافت.
حسینی بیان کرد: عمده گیاهان دارویی که در هدف برنامه توسعه کشت گیاهان دارویی قرار دارد شامل حنا،  چای ترش،  نیل یا وسمه،  گل محمدی،  سیر و زیره سبز ،رازیانه ،سیاهدانه ،... قرار دارند.
وی تصریح کرد برای تحقق توسعه گیاهان دارویی، تولید و توزیع انواع بذر،احداث واحدهای فرآوری ، اسانس گیری و گلاب گیری ،احداث مزارع الگویی با همکاری مراکز تحقیقاتی وهمکاری با بهره برداران در کشت و صادرات محصولات تولیدی را در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار داده ایم
حسینی تاکید کرد: در برنامه توسعه سطح زیر کشت و تولید گیاهان دارویی،  ایجاد صنایع تبدیلی و کارگاه‌های مورد نیاز نیز به عنوان زنجیره ارزش برای فرآوری محصولات مد نظر قرار دارد.
گفتنی است در  پایان این  نشست با حضور استاندار ،رئیس سازمان جهاد دانشگاهی کشور ،رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و جمعی از مدیران دستگاه های اجرایی استان ،تفاهم نامه همکاری مشترک در زمینه گیاهان دارویی و فرآورده های مرتبط با آن بین سازمان جهادکشاورزی  و جهاددانشگاهی استان منعقد گردید.


نظر شما :